'' Relax.. I've got your back! ''
 

Bindweefsel massage Zaandijk

Momenteel geef ik geen bindweefselmassage

Bindweefsel massage is een pittige behandeling en zeker niet altijd pijnloos. Toch is dit één van de populairste behandelingen tegen littekensweefsel, rimpels, striae en cellulitis.

Wat is bindweefsel?

Tussen jouw spieren en je huid zit een extra laag, dit is het bindweefsel. Het bindweefsel verbind en ondersteunt organen, zenuwen en bloedvaten. Bindweefsel speelt een rol bij het transporteren van zuurstof, voedingsstoffen door ons lichaam en afvalstoffen naar onze lymfeklieren. Bindweefsel isoleert warmte, beschermt je tegen infecties en het weefsel speelt een grote rol bij het wondgenezingsproces. Met oog op herstellen wordt hiermee dus duidelijk hoe belangrijk het is om ons bindweefsel optimaal te laten functioneren.

Hoe werkt bindweefsel massage?

Door te masseren op het bindweefsel en de reflexzones op de rug valt bindweefsel massage onder een reflexzone massage. Bij een reflexzone massage wordt er vanuit gegaan dat er op je lichaam zones bevinden die in verbinding staan met je organen, klieren en zenuwstelsel. Tijdens een bindweefsel massage worden deze organen en klieren via je bindweefsel gestimuleerd. Je zenuwen sturen deze prikkels door naar de juiste plek. Met behulp van diverse massagetechnieken kun je blokkades. Vergelijk het met knopen in je spieren weghalen.

Bindweefselmassage technieken


De massagetechnieken variëren van strijkingen, rollen en oppakken van de huid. Door deze massage grepen wordt de huid en de onderliggende bindweefsel gestimuleerd. Hierdoor neemt de doorbloeding van de huid toe en verbeterd het de onderliggende bindweefsel waardoor de bindweefsel verklevingen minder worden. De prikkels van de bindweefselmassage worden niet alleen oppervlakkig afgegeven aan je zenuwstelsel, dit werkt door naar andere delen van je lichaam zoals organen.

Klachten verhelpen met een bindweefsel massage

Er zijn diverse klachten die verholpen kunnen worden met massage.Maar hoe zit het nou precies met je zenuwstelsel en de prikkels naar je lichaam? Je zenuwen komen bij elkaar in je wervelkolom. Vanuit de zenuwen bij je wervelkolom kun je dan ook alle vitale onderdelen van je lichaam stimuleren. Wanneer je bij een masseur komt, zal hij of zij jou vragen of je klachten hebt. Deze klachten kunnen bijvoorbeeld ademhalingsklachten, koude voeten, darmklachten of acne zijn. De masseur bepaalt aan de hand van jouw klachten welke zenuwen en welk weefsel moeten worden aangepakt om jouw klachten te verhelpen. De reflexzones zitten voornamelijk in je rug, maar de masseur kan ook je armen, benen, romp en gezicht behandelen.
Door de stevige massagegrepen in het bindweefsel wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd. De huid is beter in staat om voedingsstoffen op te nemen door een goede doorbloeding. Bij een slechte doorbloeding kunnen o.a. rimpels, verklevingen of acne ontstaan. Dit betekent dat de celwanden bijna niet in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Door bindweefsel massage wordt deze circulatie verbeterd en daardoor wordt de huidconditie geoptimaliseerd. Door deze aanpak krijgt u een gezondere en stevigere huid met een gezonde kleur.

Wanneer een bindweefselmassage ondergaan?

Bindweefselmassage is een uitstekende manier om de huidconditie te verbeteren. De behandeling verhoogt de doorbloeding en activeert de huidstofwisseling. Bindweefselmassage is uitermate geschikt om littekenweefsel los te maken en om een verslapte huid, slecht doorbloede huid, verouderde huid, rimpels of acne te verbeteren en/of te verminderen. Een bindweefselmassage wordt soms vanuit een holistische visie toegepast. Dit houdt in dat de masseur rekening houdt met je lichamelijke klachten, maar ook met je emotionele blokkades die invloed hebben op je klachten. Het meest klassieke voorbeeld is stress die vaak in spanning in de nek wordt omgezet. Een bindweefsel massage kun je dus zowel boeken als je voor fysieke klachten of emotionele zorgen hebt. Het zal je helpen herstellen van talloze vervelende kwaaltjes.

Welke klachten kun je behandelen met bindweefsel massage?

  • Spierklachten of blessures
  • Striae
  • Cellulitis
  • Acne
  • Littekens
  • Hoofdpijn en migraine
  • Maag- en darm aandoeningen
  • Doorbloedingsstoornissen
  • Aandoeningen aan het bewegingsapparaat
  • Gewrichtsproblemen
  • Slapeloosheid
  • En nog veel meer

Bindweefsel massage behandeltraject

Afhankelijk van jouw doelstelling en huidconditie stel ik een behandel traject samen met jou op. Meestal zijn zes tot twaalf behandelingen nodig. De bindweefselmassage geeft in kuur vorm het beste effect. Naarmate we vaker behandelen, wordt het weefsel soepeler en gaat de structuur van de huid ersteeds beter uitzien. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Een behandeling bestaat uit 1x per week bindweefsel massage gedurende drie weken. Daarna een rustpauze van drie weken. Hierna opnieuw 1x per week bindweefsel massage gedurende 3 weken. Indien nodig kan de bindweefsel massage worden uitgebreid naar negen of twaalf behandelingen. Om het effect te onderhouden raad ik aan om vervolgens 1x per 6 weken terug te komen voor een bindweefsel massage.

× Hoe kan ik je helpen?