personal training zaandam
Testimonial van Sabina
2 juni 2019
Slechte gewoontes afleren in je voeding
13 juli 2019

Fitness in hotels

De laatste jaren zijn mensen steeds meer gaan sporten. Het behouden van een gezonde levensstijl wordt steeds belangrijker. Hoe belangrijk vind jij het om te sporten op vakantie? De een wilt liever rust tijden zijn vakantie, waarbij de ander graag door traint. Tegenwoordig is de fitness bijna niet meer weg te denken als we zakelijk op reis of vakantie gaan.

Vooral zakelijke reizigers zijn een gezonde leefstijl steeds belangrijker gaan vinden. Zo een driekwart van de zakenreizigers probeert zo gezond mogelijk te leven en beoefent sport. Dat geldt dus ook als ze in het buitenland zijn voor hun werk. Een derde van de zakenreizigers laat er zelfs de keuze van accommodatie van afhangen.

Trainen in een fitnesscenter of op je hotelkamer

Als zakenreiziger zit je al snel in een 4 of 5 sterrenhotel met een mooie fitnessruimte, maar er zijn ook genoeg mensen die sportoefeningen in hun hotelkamer uitvoeren. Denk aan Sit-ups, push-ups, air squats, lunges, burpees. Er zijn genoeg mogelijkheden voor een work-out op je hotelkamer puur met eigen lichaamsgewicht.

Voor vakantiegangers is fitness in een hotel een minder strenge vereiste. Je bent op vakantie! Veel vakantiegangers hebben al een ‘natuurlijke’ work-out. Ongemerkt leg je heel wat kilometers af als je door een stad loopt en ook het zwembad zorgt voor beweging. Zakenreizigers hebben daar geen tijd  voor.

Sporten of rust op vakantie?

Het blijkt dus voor veel mensen een belangrijk punt, de mogelijkheid tot sporten op vakantie. Maar is het nodig om te trainen of kun je beter genieten van je rust?
Veel mensen zijn bang om spieren en conditie kwijt te raken door die week vakantie, maar het is juist goed om je lichaam wat rust te geven. Zeker wanneer je goed op je eten let kan het geen kwaad om even complete rust te nemen. Wanneer je het hele jaar door sport en weinig rust neemt kan je op den duur overtraind raken. Je prestaties gaan niet meer vooruit, maar eerder achteruit. En dat is natuurlijk zonde!

Ga je een weekje op vakantie? Dan raad ik aan om lekker te genieten en te onthouden dat rust zorgt voor herstel. Reis je vaker en heb je een goede balans tussen sport en herstel? Dan kun je natuurlijk lekker blijven trainen in je hotel.

Wendy Schaar Personal Training

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?