personal training zaandam
Testimonial van Maria
21 oktober 2021
periodisering
Periodisering van je training
1 december 2021
gezond thuisbezorgd

Gezond thuisbezorgd

We zijn allemaal wel eens in de staat dat we gewoon geen zin hebben om te koken. Je kan er andere smoesjes voor bedenken als ‘’geen tijd en druk’’, maar thuisbezorgd bestellen duurt nog langer met wachten, dan dat je een pan pasta in 10 minuten op tafel zet.

Omdat we steeds meer bezig zijn met gezond eten heb ik een blog gemaakt hoe je gezonder en bewuster kunt kiezen tussen alle mogelijke thuisbezorgd opties.

Pizza

We hebben de wel bekende bloemkoolbodem pizza, maar is deze wel zo gezond?
Hij is gezondER dan een normale pizza, dus bestel niet de XL-variant, want dan komen de calorieën nog sky high.
Ook is een margarita of een vega pizza gezondER

Sushi

Vis! Dus gezond! Zouden we denken toch?
Maar ongemerkt krijg je heel veel vetten en koolhydraten binnen.
Mijn vriendin kwam met een leuke theorie. We eten tussen de 12 tot 18 stukjes sushi per persoon. Ik kan je vertellen, met 12 stukjes heb je echt genoeg. We overeten ons al snel omdat het allemaal zooo lekker is!
Laat de gefrituurde dingen staan, ook dat scheelt weer een hoop calorieën

Pokebowl

Vaak ook te bestellen bij sushi restaurants. Dan is er voor ieder wat wils. Net als bij sushi zit je met een pokebowl snel aan je vetten en bevat het veel rijst, maar hij behoort absoluut niet tot ongezond gerecht!

Hamburger

Ik heb mijn best gedaan om een gezonde burger te zoeken, maar nergens kan je aanvinken dat je geen saus wil, want dat is de grootste boosdoener van die hele burger.
Pulled chicken of vis is een gezondere optie en verder adviseer ik om dan toch even te bellen en je burger zonder saus te vragen.

Thais

Veel Aziatische keukens zijn stukken gezonder dan die ene bloemkoolpizza, maar het is maar net waar je zin in hebt natuurlijk…

Surinaams

Roti! Zeker een aanrader om bij het lijstje te zetten

Wok

Bij Eazie wok kun je gerechten met volkoren noodles en zilvervliesrijst bestellen en hem verder helemaal zelf invullen. Tip, laat de saus weg!

 

Zoals je ziet is er best veel mogelijk. Vergeet niet dat je nooit zo gezond eet als wanneer je het zelf in je eigen keuken klaarmaakt.
Een belangrijke vraag die jij jezelf nu moet stellen, is dit het waard om bewuste gezonde keuzes te maken voor deze ene keer dat jij thuisbezorgd wil bestellen of ga je er dan even heel goed van genieten en bestel je waar je echt zin in hebt? Houd je doel voor ogen, maar geniet op het juiste moment.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?