Testimonial Chantal
Testimonial van Chantal
6 mei 2017
Personal Trainer Zaandam
Testimonial van Rebekka
3 juni 2017
havermout

Haver behoort tot één van de gezondste voedingsproducten

De meeste granen zijn koolhydraatrijk, bevatten vaak gluten en ze zijn bewerkt.
Havermout is niet tot nauwelijks bewerkt en bevat van nature geen gluten.

Haver is ontzettend voedzaam

Havermout zit vol met belangrijke vitamines, mineralen en antioxidanten. Het is vezelrijk en zitten er veel eiwitten in. Haver bevat een paar unieke bestanddelen, vooral de oplosbare bètaglucaan vezels en antioxidanten genaamd avenanthramiden.
De gezondheidseffecten zijn o.a. een lager bloedsuiker- en cholesterolniveau, bescherming tegen huidirritatie en vermindering van constipatie. Het geeft een verzadigd gevoel en past goed in een gezond voedingspatroon als je gewicht wilt verliezen.

Kan ik snel afvallen met havermout?

Havermout is super gezond, en van toegevoegde waarde bij een gezond dieet, maar het is natuurlijk geen wondermiddel waarmee je snel veel kilo’s verliest. Het is niet alleen de havermout die jou gaat helpen om je overtollige kilo’s te verliezen. Door bewuste keuzes te maken, voldoende, gezond en regelmatig te eten zal een aanpassing aan jouw voedingspatroon je gaan helpen om kilo’s te verliezen.
Heb jij hulp nodig bij het afvallen of het aanpassen van jouw voeding zodat jij je doelstelling kan behalen? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Hoe kun je haver aan je voeding toevoegen?

Je kunt haver op verschillende manieren gebruiken. Een ideale manier is ontbijten met havervlokken. Dit is gemakkelijk en snel om klaar te maken:

  • 80 gram haver
  • 250 ml water of (plantaardige) melk
  • Toevoegingen zoals kaneel, noten, vers fruit

Hoewel haver van nature glutenvrij is komt het soms voor dat het besmet is met gluten doordat het geoogst en bewerkt kan zijn met dezelfde machines en apparaten die voor andere gluten houdende granen worden gebruikt. Verder is havermout super veelzijdig. Haver wordt vaak gebruikt in baksels, muesli, granola en brood.

TIP. Je kunt online heerlijke gezonde recepten vinden met haver.

Voedingswaarde per 100 gr havermout
380 Kcal
13,1 gr eiwitten
62 gr koolhydraten
4.5 gr suiker
7 gr vet

 

Wendy Schaar Personal Training

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?