Personal Trainer Zaandam
Testimonial van Katy
7 juli 2018
Testimonial van Sennur
Testimonial van Sennur
4 augustus 2018
Hoe gezond is groene thee?

Hoe gezond is groene thee?

Een goed alternatief voor het drinken van suikerrijke drankjes is groene thee, maar waarom eigenlijk? Helpt het echt zo goed bij vetverbranding zoals beweert word? Daarnaast zitten die gezonde groene theeblaadje vol met antioxidanten, alkoloïden, vitamines en mineralen die bijdragen aan een goede gezondheid.

Waar is groene thee goed voor?

Je metabolisme wordt licht verhoogd door het drinken van groene thee. De cafeïne helpt, maar ook de aanwezige polyfenolen zorgen voor lager LDL cholesterol. Ook worden glucose- en vetopname geremd. Om dit effect maximaal te benutten dien je regelmatig groene thee te drinken.

Groene thee werkt stress verlagend door de stof Theanine. Stress zorgt namelijk voor een verhoging van het hormoon cortisol wat een negatieve uitwerking heeft op je sport prestaties. Cortisol concurreert met het hormoon testosteron om een plek in de spiercellen.

Groene thee is goed voor huid en haar, het helpt tegen hart- en vaatziektes, groene thee is goed voor tanden en botten, het zou kanker en alzheimer voorkomen, goede remmer van ontstekingen en verbeterd het immuunsysteem.

De voordelen van het drinken van groene thee zijn legio. Een prima drank om toe te voegen aan je voedingsschema dus!

Groene thee kan je gezondheid op verschillende vlakken bevorderen, mits je daarnaast een gezond en gevarieerd voedingspatroon aanhoudt.

De voedingswaarde van groene thee

Een kopje groene thee van 236 milliliter bevat de volgende voedingswaarde:

  • 2 calorieën
  • 0,47 gram koolhydraten
  • 0 gram suiker
  • 3,3 gram vezels
  • 0 gram eiwitten

 

Wendy Schaar Personal Training

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?