'' Holistische, Oosterse en Energetische aanpak ''
 

Ayurvedische massage Zaandijk

Massage alleen voor vrouwen

Momenteel is het niet mogelijk om een afspraak in te plannen

Ayurveda is een gezondheidsleer uit India en is een holistische massage. Ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundige gezondheidssysteem dat al duizenden jaren bestaat. Ayurveda betekent: kennis (veda) van het leven (ayus). Volgens de ayurveda is het belangrijk om ziektes voor te zijn. Een lichaam dat gezond is, gezond te houden. Hierbij is massage een onmisbaar onderdeel.

Ayurvedische massage

De ayurvedische massage is over het algemeen een zachte ontspannende en energetische massage. Marmapunten zijn ayurvedische punten in het lichaam die gevoelig en kwetsbaar kunnen zijn. Hier kunnen blokkades ophopen zoals emoties, stress of spanning. De marmapunten worden tijdens de massage gestimuleerd zodat de blokkades kunnen oplossen.
Tijdens de massage wordt een ruime hoeveelheid warme kruidenolie toegepast die je huid voedt en helend werkt. De kruidenolie heeft een smerende en medicinale werking. Tijdens de ayurvedische massage worden de voeten, benen, handen, armen, borst, buik, gezicht, hoofd, nek, schouders en rug gemasseerd.
Ayurvedische massage werkt reinigend, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. De massage verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop. Het bestrijdt stress en vermoeidheid. Ook verlicht het spierspanning en helpt het bij klachten zoals rugpijn, nekklachten, whiplash, reuma, stress, burnout, spijsverteringsklachten en hoofdpijn.
Ik bied twee variaties van de ayurvedische massage aan. Dit is de Rajasieke massage en de Sattvische massage.

Rajasieke massage

Rajasieke massage is een massage die sterk in beweging zet en warmte vrij maakt. Deze massage wordt in Noord-India gegeven. Elk lichaamsdeel wordt apart eerst los gemasseerd d.m.v. knedingen, rollen en tapoteren en dan ingeolied met krachtige bewegingen. De cliënt zal veelvuldig moeten omdraaien van rug naar buiklig en van buik naar ruglig. De massage eindigt zittend met een hoofd massage.

Sattvische massage

Sattvische massage is een balancerende massage. De bewegingen zijn zacht, zuiver en vol bewustzijn. De massage begint met een hoofdmassage. Vervolgens komt de cliënt in buiklig en wordt de gehele achterzijde van het lichaam ingeolied en gemasseerd. Daarna wordt er in ruglig de gehele voorzijde gemasseerd dat eindigt met een gezichtsmassage.

Dosha’s en ayurvedische massage

Dosha betekend in het Sanskriet ‘dat wat verandert’. De drie dosha's zijn Vata, Pitta en Kapha, die zijn opgebouwd uit de vijf elementen ether, lucht, vuur, water en aarde. De verdeling van de drie dosha’s bepaalt de kenmerken van onze persoonlijkheid.
Wanneer de drie dosha’s in evenwicht zijn kunnen alle lichaamsfuncties ongehinderd verlopen. Als de dosha’s niet in evenwicht zijn, omdat een van de dosha’s overmachtig invloed uitoefent zoals bijvoorbeeld veel stress, kunnen er ziektes optreden.
Tijdens de ayurvedische massage wordt er rekening gehouden met welk type dosha jij bent en welke kruidenolie het beste bij je past zodat de dosha, die te veel invloed uitoefent, terug in balans kan komen.

Wat moet je weten voordat je een ayurvedische massage boekt?

- Tijdens de ayurvedische massage wordt het hoofd en gezicht gemasseerd. Je gehele haren worden gevoed door een ayurvedische kruidenolie. Mocht je geen olie in je haren willen dien je dit aan te geven voordat de massage van start gaat.
- De kruidenolie kunnen vlekken achterlaten. Trek daarom ondergoed aan waar vlekken op mogen komen.
- Ayurvedische massage is geschikt voor iedereen, oud, jong, gezond of ziek. Echter zijn er wel contra-indicaties waarin word afgeraden om een massage te ondergaan zoals bij koorts, kanker, de eerste drie maanden van de zwangerschap of direct na het eten.

× Hoe kan ik je helpen?