'' One of the most rejuvenating massages you can ever have ''
 

Hot stone massage Zaandijk

Momenteel is het niet mogelijk om een afspraak in te plannen

Neem contact met mij op voor een goed alternatief


Een hot stone massage is een massage van het lichaam met stenen van ongeveer 45 graden Celcius. Vandaar de naam hot stone. De hitte en de 'druk' van de stenen dringen diep door in de spieren. De hot stone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie.

Oorsprong hot stone massage

Hot stone massage is een van de populairste massages van het moment. Het is geen moderne hype, want de massage wordt al eeuwenlang toegepast. In de tijd van de Grieken en de Romeinen werden in de badhuizen al warme stenen gebruikt om elkaar massages te geven.
Ook door de Inca’s en de Indianen werd de hot stone massage toegepast. Binnen de Oosterse cultuur werden de warme stenen ingezet bij het behandelen en voorkomen van allerlei aandoeningen.

Wat is hot stone massage?


Hot stone massage is een volledige lichaamsmassage waarbij gebruik wordt gemaakt van warme stenen. Voor de massage worden alleen afgeronde basaltstenen gebruikt. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen de stenen goed warmte vasthouden. Ze hebben meestal een temperatuur van tussen de 45 °C en 50 °C. Door de warmte van de stenen werkt een hot stone massage dieper door dan een gewone massage. 
Het doel is om te zorgen voor een volledige ontspanning van het lichaam. Het geeft onder meer een diep ontspannend effect op het zenuwstelsel, dat dagelijks door vele stressoren uit balans wordt gebracht. Ook helpen de warmte en de massagetechnieken om stijve spieren los te maken. Daarom is de hot stone massage een ideale massagebehandeling bij spierpijn.
Hot stone massage stimuleert eveneens de bloedsomloop en de werking van de organen. Daardoor worden afvalstoffen gemakkelijker uit het lichaam weggevoerd.

Voor wie is hot stone massage geschikt?

Een hot stone massage draagt bij aan het stimuleren van het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Deze vorm van massage is onder andere geschikt voor mensen die last hebben van:

Stress en angstgevoelens, Vermoeidheid, Spier- en gewrichtspijnen, Spijsverteringsklachten, Slechte bloedcirculatie, Menstruatiepijn, Fibromyalgie,

Contra-indicaties

In enkele situaties is een hot stone massage niet aangewezen


Relatieve contra-indicaties


Reuma
In de meeste gevallen is reuma een contra-indicatie voor Hot stone massage, maar bij bepaalde vormen van reuma is deze massage wel mogelijk, bijvoorbeeld als er geen sprake is van actieve ontstekingen. Overleg dit met een medisch deskundige.


Zwangerschap
Wat je mag masseren en in welke fase van de zwangerschap loopt erg uiteen. Indien een Hot stone massage tijdens de zwangerschap echt gewenst is, moet dit steeds gebeuren in samenspraak met een arts.

Spataderen,
open wonden of brandwonden. Deze plekken worden niet gemasseerd of bedekt met warme stenen.

Absolute contra-indicties

griep/koorts, ziekten waarbij er sprake is van verhoogde stofwisseling, (besmettelijke) huidziekten, bij ernstige vormen van vaatziekten, trombose, kanker, bij gebruik van antidepressivum, tijdens het volgen van een antibioticakuur, het gebruik van ontstekingsremmers, medicatie die de rijvaardigheid kan beïnvloeden (gele sticker), ontstekingen en infecties, diabetes, zonnebrand, te warme buitentemperatuur vanaf 25 °C Mocht je één van de indicaties hebben, raad ik je aan eerst met je arts te overleggen
× Hoe kan ik je helpen?