"The struggle you’re in today is developing the strength you need for tomorrow "
 
 

Oncologie Personal Training in Zaandam

Bewegen tijdens Chemotherapie
Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mensen die lichamelijk actief blijven tijdens chemotherapie daar voordeel uit halen tijdens en na de behandelingen.
Het effect is het grootst bij mensen die onder begeleiding trainen. Daarom bied ik oncologie fitness in Zaandam aan.

Oncologie personal training


Mensen die fysiek trainen blijken de chemotherapie beter te kunnen verdragen, hebben een kleiner risico op voortijdig stoppen of bijstellen van de chemotherapie, zijn sneller weer aan het werk en hebben minder last van vermoeidheid. Oncologie Personal Training is gericht op verbeteren van spierkracht en uithoudingsvermogen. Krachttraining is voor het behoud van de spieren. Hieronder valt onder andere trainen met gewichten. Behoud van conditie en uithoudingsvermogen wordt bereikt door bijvoorbeeld stevig te wandelen, hardlopen, fietsen of zwemmen.
Tijdens mijn personal training sessies zal ik je volledig begeleiden met trainen en voeding. Voordat wij met trainen kunnen beginnen breng ik eerst je gezondheid in kaart. Ieder persoon is uniek, dus ik stem de personal training sessies specifiek op jouw situatie af.

Voordelen van sporten bij kanker


Zowel de ziekte kanker, als de behandeling ervan en erna vraagt veel energie van het lichaam. Je bent door vermoeidheid snel geneigd rust te nemen maar uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat sporten en intensief bewegen tijdens chemotherapie juist kunnen helpen tegen vermoeidheid, spier afbraak en conditieverlies. Maar er zijn nog meer voordelen!

Lichaamsbeweging tijdens de behandeling kan zorgen voor een beter effect van de chemotherapie. Dit komt omdat je immuunsysteem verbetert en jij een hoger zuurstofgehalte ontwikkeld. Ook kan het voorkomen dat een tumor bloedvaten gaat aanleggen om meer voeding te krijgen.

Wanneer niet of minder sporten?


Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het veilig is om te sporten tijdens en na je behandeling van chemotherapie. Er is dus geen reden om hier terughoudend in te zijn. Het advies is wel om niet te streng te zijn voor jezelf. Geef duidelijk je grenzen aan en bespreek met mij hoe jij je voelt.
Ook is het belangrijk dat je bij klachten niet over je grenzen heen gaat. Mogelijke klachten kunnen zijn: onregelmatige hartslag, kortademigheid, misselijk en duizelig. Ernstige vermoeidheid is daarentegen geen reden om niet te sporten. Door kracht- en conditietraining kun je de vermoeidheid juist verminderen
× Hoe kan ik je helpen?