Tomatensoep
Tomatensoep
27 januari 2021
recept
Broodje geitenkaas
3 februari 2021
Wendy Schaar

Persoonlijke doelen

Regelmatig krijg ik de vraag hoe vaak ik train, wat ik doe en wat ik bereikt heb. Tijd dus om een blog te schrijven over mijn trainingsprogressie.

2019

Augustus 2019, het moment dat ik het roer omgooide m.b.t trainen.

Ik gaf een aantal keer per week diverse groepslessen wat gelijk mijn eigen sporturen waren, maar Ik had steeds meer behoefte om zelfstandig aan krachttraining te doen. Daardoor ben ik in augustus 2019 volledig gestopt met de groepslessen en mijn weg gaan vinden tussen de dumbels.

Ik zocht voor mezelf een drive om vooruitgang te kunnen boeken. 1 daarvan was mijn muziek. Het is een heerlijke manier om in mijn eigen bubbel te belanden en mezelf over te geven aan de zware gewichten. De 2e was mijn doel ‘’De gewichten verdubbelen’’. En dan denk je vast, verdubbelen? Ja.. verdubbelen.

Even een voorbeeld. Ik ging van een dumbel bench press 8 kg naar een bench press 12 kg in 4 maanden tijd. Verdubbelen betekende dat ik naar de 16 kg toe moest.

En zo probeerde ik in alle spiergroepen sterker te worden.

2020

De eerste 4 maanden krachttraining zaten erop. Ik trainde 3x per week een full body programma. Mijn lichaam was toe aan nieuwe prikkels. Het was daarom tijd om naar 4x per week krachttraining te gaan met een split schema. Allemaal dingen die ik wou, maar eerst kwam mijn vakantie!

Ik vertrok voor 3 weken naar Vietnam. In mijn vakantie doe ik niet specifiek aan krachttraining. Ik ben dan ook veel onderweg tijdens een backpack vakantie. Echt tijd voor de sportschool is er niet.

Toch begon het in de laatste week te kriebelen. Ik lag daar een beetje aan het strand gaar te draaien en was eraan toe om energie te verbruiken.

Ik had 2 weken niets gedaan. 2 weken… Ik begon met trainen in een klein sportschooltje van het hotel en ik dacht dat ik lood in mijn handen had. Wat een drama! 2 WEKEN! Dacht ik. Kwam vast door die hoge luchtvochtigheid.. of toch niet..

Voor mijn gevoel begon ik van voor af aan. Ik ging terug naar die 10 kg dumbel bench press (ik vertikte het om nog lichter te pakken, maar ik ben niet eigenwijs hoor..) terwijl ik voor de vakantie bijna! op 14 zat. Dit zijn momenten waarvan je echt kan balen en pak dan die goede gewoontes maar weer op.

Dat lukte gelukkig met heel wat zuchten en zeuren. In 1,5 maand was ik back on track met de meeste spiergroepen, maar het kosten mij meer moeite en motivatie dan de 4 maanden daarvoor.

Lockdown

Maart 2020, ook wel bekend als de eerste lockdown. De sportscholen waren 3 maanden gesloten.

Het was prachtig weer waardoor ik veel buiten trainde met mijn klanten, maar om in mijn eentje buiten te staan trekken aan die gewichten … dat zag ik dan niet helemaal voor me. Ik had flink wat materialen thuis waardoor ik mijn sport uurtjes voort kon zetten. En ik had, naar mijn gevoel, alle tijd van de wereld. Ik werkte minder door de lockdown waardoor ik meer tijd had om te trainen.

Eindelijk kon ik naar 4x per week krachttraining. Ik bleef fit en voelde me gezond. Die corona kilo’s kregen mij niet te pakken!

Ook na de lockdown bleef ik gestructureerd 4x per week trainen en groeide de gewichten langzaam omhoog. Met de nadruk op langzaam! Het ging voor mijn gevoel niet snel genoeg en ik kreeg en lichte knieblessure. Met goede begeleiding van mijn fysiotherapeut ben ik daar snel vanaf gekomen. De progressie van mijn beenspieren namen daardoor wel wat af. Dieptepuntje…

Ik wist dat ik een nieuwe boost nodig had omdat ik geen progressie meer boekte, maar wat had ik het druk! Sportscholen open, meer werk en zoveel willen in het leven.

Sportscholen opnieuw dicht

December 2020, een nieuwe lockdown.

Ik zetten mijn trainingen thuis voort, net als in de eerste lockdown. Ik had opnieuw veel vrije tijd en kon mij focussen op mijn eigen trainingen. Ik trainde voornamelijk met lichaamsgewicht en weerstandbanden. Wat een andere manier van trainen was dan in de sportschool.

En wat miste ik die sportschool! Op een gegeven moment weet je het wel thuis en heb je er geen zin meer in. Ik denk dat veel mensen dat gevoel hebben gehad.

Het was tijd om hier verandering in te brengen, dus ging ik samen met iemand buiten trainen. De trainingen waren op een ander manier opgebouwd dan dat ik thuis, en zeker in de sportschool, trainde. Dit is de boost geweest die ik nodig had! Een compleet andere trainingsmethode zodat mijn spierkracht weer kon gaan toenemen.

Vanaf het moment dat de sportscholen opengingen, en ik mij weer tussen de dumbels bevond, schoten de gewichten omhoog. Ik ging de grens over naar het verdubbelen van de gewichten. Ik had mijn doel dik en dik behaald!

Nieuwe doelen

Ik heb 2 jaar hard gewerkt, met ups en downs, om deze doelstelling te behalen. Een doel hebben betekend niet dat je dit binnen 3 tot 6 maanden gaat behalen. Het heeft doorzettingsvermogen nodig om te blijven strijden voor wat je wil bereiken. Zorg dat je er voldoening uit kan halen zodat je drive hoog blijft. Zakt hij weg? Zoek een nieuwe motivatie of trainingsprikkel en blijf doorzetten!

Ik ga nieuwe doelen stellen, maar mijn eerste doel is de verbouwing van mijn huis. Daarna kan ik de focus weer op mijn trainingsdoelen leggen.

 

Wil jij samen met mij aan jouw doelstelling werken? Neem dan contact met mij op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?