Diëten of niet diëten?
Diëten of niet diëten?
6 mei 2018
Waarom kun je beter geen light producten en aspartaam gebruiken?
3 juni 2018
Personal Trainer Zaandam

Testimonial van Wietse

De kledingkast is nagenoeg vernieuwd met kleding van 2 maten kleiner

Doel
Afvallen

Resultaat
12 kg afgevallen |  58 cm minder omvang

 

 

Je herkent het vast wel. Langzaamaan zitten de kleding steeds strakker. De knoopjes gaan steeds moeilijker dicht. De bitterballen en de biertjes winnen het van de Spa rood en de sinaasappel. Een onregelmatig bestaan, met veel reizen en daarbij buiten de deur eten. Er zijn maar weinig restaurants wereldwijd waar ze gekookte aardappels met spruitjes serveren met een ongepaneerde kalfsschnitzel.

De terugkerende afwijzing bij de bloedbank vanwege hoge bloeddruk was de druppel. En omdat ik mezelf goed genoeg ken dat ik deze uitdaging niet zonder hulp aan zou kunnen, heb ik de keus gemaakt voor Personal Training. Na het intake gesprek met Wendy Schaar hebben we samen het doel gesteld, het doel wat je zelf al jaren had maar waar het ontbrak aan de onontbeerlijke steun voor de ‘sprong in het diepe’. Je doet het voor niemand anders dan jezelf, maar zonder steun en toeverlaat wordt het moeilijker om het doel te realiseren.

Het is niet enkel ‘meer bewegen’, of ‘minder eten’. Uiteindelijk draait het om een hele gedragsverandering in bewegen en anders eten. Geen crash dieet of de ultieme ‘sport billy’, maar een goede balans van eten en bewegen. Door de ondersteuning van Wendy op voedingsgebied gaat de verandering geleidelijk. Duidelijke adviezen op voedingsgebied zowel online als persoonlijk dragen enorm bij aan een veranderend eetpatroon. Meer vis, maaltijdsalades, fruit en groente in plaats van friet, mayonaise en onbeperkt spare-ribs en ‘all you can eat’. Het is een stap die ik tot voor kort niet nam maar het gaat me goed af.

Tel daarbij de fysieke inspanning in de sportzaal en de verandering is ingezet. Een afwisselend fysiek programma, waarbij geen spiergroep wordt gemist of overgeslagen. Het is deze combinatie, aangevuld met Wendy’s enthousiasme en kundigheid dat de verandering zichtbaar wordt.

Inmiddels ben ik aan het eind van mijn traject, en de resultaten mogen er zijn. De kledingkast is nagenoeg vernieuwd met kleding van 2 maten kleiner. In totaal ben ik 15 centimeter aan buikomtrek kwijt geraakt, is mijn gewicht gezakt van 102.5 naar 92 en, wat voor mij het belangrijkste is, de bloeddruk is op een gezond en acceptabel niveau.

De grootste uitdaging ligt nu voor me: dit behaalde resultaat vasthouden. Maar, met alle adviezen in het achterhoofd opgeslagen verwacht ik uiteindelijk dit resultaat vast te kunnen houden. Want ik deed het voor mezelf, en voor niemand anders.

Wietse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?