zwangerschapsfitness zaandam
Sporten na je bevalling
27 maart 2021
zwangerschap seks
Seks tijdens en na de zwangerschap
10 april 2021
urine verlies

Urineverlies

Weinig mensen praten er over en toch heeft 49% van de vrouwen en 10% van de mannen last van ongewenst urineverlies. We worden overstelpt met incontinentie reclame, maar moeten we urineverlies voor lief nemen, hoort het er bij? Nee! Jij kan iets aan doen!

Ik richt mij in deze blog vooral op vrouwen die last hebben van ongewenst urineverlies. Veel vrouwen krijgen hier last van na een zwangerschap of rond de menopauze.

Stressincontinentie

Veel dagelijkse bezigheden zoals niezen, lachen, hoesten, seks, sporten en te snel opstaan kunnen leiden tot ongewenst urineverlies. Het zou toch fijn zijn als je tijdens deze bezigheden je geen zorgen hoeft te maken over een natte broek.

Ongewild urineverlies komt in vele gradaties voor en de meest voorkomende vorm is stressincontinentie. Het heeft niets te maken met stress in het leven, maar stress op je blaas door inspanning.
Stressincontinentie houdt in dat als er tijdens inspanning druk op de blaas ontstaat, je urine verliest. Dit kunnen een paar druppels zijn of een scheutje

Bekkenfysiotherapeut

Bekkenbodemspieren kunnen tijdens en na de zwangerschap verzwakken en tijdens de menopauze kan er oestrogeen tekort ontstaan.

Bij de bekkenfysiotherapeut word je geleerd hoe je de bekkenbodemspieren bewust kunt aan en ontspannen en hoe je deze spier kunt trainen om van je klachten af te komen.
Voor een deel van de vrouwen zal dit het probleem van ongewenst urineverlies oplossen, maar dat geldt niet voor iedereen. Een bekkenfysiotherapeut kan je ook dan gaan helpen.

Ben jij opzoek naar een gespecialiseerde bekkenfysiotherapeut? Neem dan contact met mij op.

Wat kan ik voor je doen?

Wanneer je bij de bekkenfysiotherapeut geweest bent en geconstateerd is waarom je ongewenst urineverlies hebt, krijg je oefeningen mee voor je bekkenbodem en core. Ik kan je tijdens de personal training, begeleiden om je spieren verder te ontwikkelen en je te leren hier zelfstandig verder mee te gaan.

Heb je meer vragen? Neem dan gerust contact met mij op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?