Personal Trainer Zaandam
Testimonial van Lisa
6 maart 2017
Testimonial Sonja
Testimonial van Sonja
4 april 2017
Sport BH Zaandam

Welke sport BH moet ik dragen?

Regelmatig zie ik vrouwen sporten in de sportschool zonder (goede) sport BH. Daarom vond ik het tijd worden om jullie dames de gevolgen te laten weten als je geen goede sport BH draagt. We kopen de mooiste outfits, maar het kiezen van de juiste sport BH is net zo belangrijk als het kiezen van de juiste sportschoenen!

Uit onderzoek blijkt dat maar 15% van de sportende vrouwen een sport BH draagt en dat 60% sport in normale lingerie. Er zijn genoeg vrouwen die denken dat het zonder BH ook wel kan…. Daarnaast draagt nog eens 80% van de vrouwen de verkeerde maat. Het wordt hoog tijd om daar verandering in te brengen.

Waarom moeten we een sport BH dragen?

Een goede sport BH ondersteunt de borsten en vermindert de beweging tijdens sporten.
De borst bestaat uit klier-, bind- en vetweefsel. Bij onvoldoende steun tijdens het sporten kan de huid rond de borsten gaan uitrekken waardoor je na lange duur hangende borsten krijgt.

Welke voordelen heeft een sport BH?

  • Ten eerste moet een sport BH de juiste maat zijn.
    Er zijn veel dames die een verkeerde maat BH dragen. Je lichaam verandert in de loop der jaren en dus ook je borsten. Laat jezelf goed informeren in een winkel naar jouw maat.
  • Een sport BH geeft 78% meer steun. Een BH maar 38%!
    Naast dat een gewone BH weinig steun geeft neemt het weinig transpiratie op, het ademt niet genoeg en rekt niet mee. Een sport BH absorbeert en ademt.
  • Een sport BH heeft bredere bandjes die minder snel in je huid gaan zitten. Deze zorgen voor meer steun en het zit comfortabeler.

Wist je dat je rug- en nekklachten kan krijgen zonder goede sport BH?

De bewegingsvrijheid van de borsten tijdens een training zonder sport BH kan leiden tot overbelasting van de nek en rug. Een sport BH zorgt voor stevigheid en vermindert de beweging van de borsten tijdens het sporten.

Waar moet je op letten bij het kopen van de juiste sport BH?

Het hangt er vanaf wat voor sport je doet en welke sport BH daar bij past. Is het een intensieve les? Kies dan voor een stevige sport BH die ontworpen is voor intensieve lessen. Voor minder intense lessen zoals Yoga heb je voldoende steun bij een eenvoudige sport BH.

 

Wendy Schaar Personal Training

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?