Testimonial van Monica
Testimonial van Monica
6 oktober 2018
personal training zaandam
Testimonial van Merlijn
3 november 2018
zwaarder trainen

Wil jij zwaarder trainen? Meer gewicht is niet altijd het antwoord

Wanneer je een doelstellingen hebt is het van belang je lichaam uit te blijven dagen. Je halter volhangen met meer gewicht is niet altijd het antwoord. Meer gewicht gaat vaak ten koste van je uitvoering wat je progressie in de weg zit en dat moet je niet hebben.

Bij fitness is het zo dat progressie uit de spreekwoordelijke lengte en breedte kan komen. Probeer daarom eens het volgende om je training zwaarder te maken zonder direct meer gewicht op die halter te hangen.

Korte rustpauze

In plaats van een anderhalve minuut naar je telefoon te staren, staar je 30 seconden naar je telefoon. Verkort je rustpauze en probeer je hartslag hoog te houden. Kortere rustpauze zorgen voor meer spanning en stress op je spieren wat weer leidt tot progressie.

Supersets

Klaar met je setje bankdrukken? Mooi! Dan kan je direct gaan opdrukken. Je zou er voor kunnen kiezen om een superset uit te voeren.

Tempo training

Soms zie je mede sportschoolgangers pompen als een gek. Niet altijd de beste benadering om een oefening uit te voeren naar mijn idee. Voor je oefening eens langzaam uit met focus op je uitvoering. Stel je maakt een squat, dan neem je 4 seconden de tijd om naar je zit/hurk positie te zakken en kom je in 4 seconden weer omhoog. Feel it burning!

Dropsets

Klaar met je 100 kilo squats? Pak er dan gelijk een set van 80 kilo achteraan, daarna een set met 60 kg … net zolang tot je benen in de fik staan. Vanzelfsprekend van toepassing op alle oefeningen. Trainen tot failure was volgens Schwarzenegger het antwoord op groei.

Halve herhalingen

Normaal gesproken wanneer je een oefening doet ga je door de gehele range of motion. Bijvoorbeeld met bankdrukken waarbij je vanaf je borst omhoog duwt tot je armen gestrekt zijn. Biomechanisch gesproken zijn we vaak het zwakst zo halverwege een oefening. Daarom is ‘ass to the grass’ squatten vaak makkelijker dan de halve slappe squat pogingen die ik mensen vaak zie doen. Echter, die halve slappe squat pogingen vergen wel net dat beetje extra van je spieren. Probeer daarom de volgende keer (met bankdrukken bijvoorbeeld) niet helemaal uit te stoten, maar ga slechts tot halverwege.

Voldoende manieren om bij je volgende training zwaarder te maken. Heb je meer hulp nodig tijdens je trainingen? Neem dan contact met mij op

 

Wendy Schaar Personal Training

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?