melatoninetekort
Melatoninetekort
9 september 2022
hoe maak ik fitness leuk
Hoe maak ik fitness leuk?
30 oktober 2022
Zwaar tillen tijdens je zwangerschap

Zwaar tillen tijdens je zwangerschap

Op internet lees je veel dat je tijdens je zwangerschap niet meer dan 10 kg mag tillen, maar waarom is dat en moet jij je hier echt aan houden? Ik leg het je uit in deze blog

Werkbelasting tijdens je zwangerschap

Verzuim op de werkvloer komt veel voor tijdens de zwangerschap. Dat is ook niet gek, want onder invloed van hormonen verandert er een hoop in je lichaam. Zeker wanneer iemand fysiek zwaar werk heeft, is het logisch dat er richtlijnen worden gesteld om uitval op de werkvloer te voorkomen. Door veelvuldig tillen kunnen zwangere namelijk last krijgen van rug en bekken klachten.

Krachttraining

Tillen, bukken en hurken behoren tot het dagelijks leven. Je kunt dit niet vermijden, zeker als je al moeder bent.
Het is daarom verstandig om met een juiste techniek te leren tillen, om te leren gaan met de juiste buikdruk en het leren activeren van je core zodat je stabieler en sterker bent.
Train zwaar in de sportschool om je dagelijks leven lichter te maken.

Advies

  • Train 2 keer per week krachttraining met een gespecialiseerd pre- en postnatale trainer.
    Zo leer je waar je goed op moet letten en hoe de juiste techniek is. Functioneel trainen past bij de bewegingen van het dagelijks leven. Stap dus af van de apparaten!
  • Het is belangrijk dat jij uitademt wanneer je iets wilt optillen of kracht moet zetten. Zo voorkom je druk op je bekkenbodem. Hou daarom je adem nooit vast. Met de juiste ademhalingstechnieken kun je urineverlies, verzakking of een diastase voorkomen.
  • Belangrijk is dat je op de juiste manier tilt. Door de knieën en vanuit je benen tillen. Uitademen voordat je iets optilt.
  • Gebruik je gezond verstand.
    Je bent niet invalide dus je kunt prima in beweging blijven en tillen. Maar wanneer je bijvoorbeeld gaat verhuizen, vraag dan om hulp! Je kunt nog een hoop maar luister ook goed naar je lichaam en vraag advies aan een professional wanneer je twijfelt.

Wil jij trainen onder begeleiding van een pre- en postnatale coach? Neem dan contact met mij op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?