Oncologie Personal Trainer in Zaandam

  • Stuur een appje
  • Meld je aan!

ONCOLOGIE PERSONAL TRAINING

Mensen die fysiek trainen blijken de chemotherapie beter te kunnen verdragen, hebben een kleiner risico op voortijdig stoppen of bijstellen van de chemotherapie, zijn sneller weer aan het werk en hebben minder last van vermoeidheid. Oncologie Personal Training is gericht op verbeteren van spierkracht en uithoudingsvermogen. Krachttraining is voor het behoud van de spieren. Hieronder valt onder andere trainen met gewichten. Behoud van conditie en uithoudingsvermogen wordt bereikt door bijvoorbeeld stevig te wandelen, hardlopen, fietsen of zwemmen. Tijdens mijn personal training sessies zal ik je volledig begeleiden met trainen en voeding. Voordat wij met trainen kunnen beginnen breng ik eerst je gezondheid in kaart. Ieder persoon is uniek, dus ik stem de personal training sessies specifiek op jouw situatie af.

oncologie personal trainer

Adviesgesprek

Het traject begint met een gratis en vrijblijvend adviesgesprek waar wij een plan van aanpak samenstellen. Hierbij houd ik rekening met jouw dagelijkse leven om een goede periodisering te maken.

Trainingen

Tijdens de eerste training starten we met wegen en meten. Dit herhalen we elke maand. Elke training word een nieuwe belevenis, hou ik rekening met jouw fysieke gesteldheid en verlies ik je geen moment uit het oog.

Persoonlijk trainingsprogramma

Ik maak elke maand een persoonlijk trainingsprogramma voor iedereen die naast de personal training sessies zelfstandig wil gaan trainen. Jij mag er zelf voor kiezen of je thuis of in de sportschool wilt sporten.

Voedingsadvies

Een Personal Training pakket is inclusief voedingsadvies. Voeding is erg belangrijk bij het behalen van jouw gewenste doelstelling. Of dit nu afvallen, aankomen of op gewicht blijven is. Ik zal jouw alle advies geven die je nodig hebt. Lees hier meer over voedingsadvies

Leefstijlcoaching

Als leefstijlcoach helpt ik jou naar een gezonder en positiever leven. Ik leer je hoe je grip kan krijgen op de gewoontes en ga ik je begeleiden naar het maken van je eigen bewuste keuzes waar jij zelf achter staat.

BEWEGEN TIJDENS CHEMOTHERAPIE

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mensen die lichamelijk actief blijven tijdens chemotherapie daar voordeel uit halen tijdens en na de behandelingen. Het effect is het grootst bij mensen die onder begeleiding trainen. Daarom bied ik oncologie fitness aan.

oncologie personal trainer
Manon SchotmanManon Schotman
09:43 16 Sep 23
Ik ben na mijn zwangerschap 10 kilo afgevallen met behulp van de online personal training die ik gedaan met Wendy. De intake ging per telefoon en verder hadden we voornamelijk contact per mail. Ook stelde ze sportschema’s op en hielp me met het kiezen van gezonde voeding. Het was precies de stok achter de deur die ik nodig had, zonder honderden euro’s per maand uit te geven aan een live personal trainer. Ze gaf me waardevolle tips en adviezen en had ook door wanneer het even niet ging en ik gas terug moest nemen. Haar subtiele communicatie helpen je zonder de moed te verliezen en dat is erg waardevol voor me geweest.
Thalia van DolderThalia van Dolder
20:14 18 Jul 23
Op mijn 64e ben ik begonnen met personal training bij Wendy.De trainingen zijn nooit saai,maar afwisselend en leuk, en Wendy heeft mij weten te motiveren en geholpen gezond te eten.Mijn conditie is nu veel beter, mijn spieren zijn sterker geworden en ik ben 15 kilo lichter.Ik ben erg blij met Wendy, en raad haar zeker aan!
Ilse van stijnIlse van stijn
11:34 25 May 22
Sinds week 12 van mijn zwangerschap train ik met Wendy. Beste investering die je jezelf als zwangere vrouw kan doen! Wendy heeft veel kennis over het lichaam van de zwangere vrouw en weet precies wat je nog wel en niet mag doen. Ook qua voeding.Tijdens het trainen houdt ze je continu in de gaten of je lichaamshouding goed is. Daarnaast voelt ze precies aan wanneer ze je net even wat meer kan pushen of juist wanneer je beter iets rustiger aan kan doen.Ik ben op dit moment 30 weken zwanger, train nog steeds met Wendy en voel me fitter dan ooit. Na mijn bevalling ga ik zeker weer met Wendy trainen om aan m’n herstel te werken.
Anne MeystAnne Meyst
08:04 15 Apr 22
Wendy is te gek. Met haar hulp ben ik in 6 maanden op streefgewicht gekomen na mijn zwangerschap (er moest nog zo’n 6 kilo af) en veel fitter geworden. Ze weet wat ze doet, biedt veel afwisseling zodat sporten leuk is (en blijft, ook nu ik het verder zonder haar doe), heeft me uitgedaagd en ze is ook nog eens heel gezellig. Ik raad haar absoluut aan!
noor noornoor noor
09:40 18 Dec 21
Top personal trainer. Ik begrijp nu eindelijk wat krachttraining echt is. Wendy is n kei in weten wanneer je meer kan en waar t genoeg is. #supertevreden.
Tamara SmitTamara Smit
12:16 26 Feb 17
Echt een aanrader om personal training te gaan volgen bij Wendy! Ik heb in een korte tijd al ontzettend veel geleerd en vooral resultaat behaald. Wendy geeft goede voedingsadviezen, trainingsschema' s op maat en tijdens de trainingssessies zorgt zij ervoor dat je echt het uiterste uit jezelf haalt! Een hele goede keuze om met Wendy te gaan trainen want ik voel me beter dan ooit en haar adviezen hebben voor mij echt mijn ogen geopend. Wendy is altijd bereikbaar en staat voor je klaar. Om weer lekkerder in je vel te zitten, een gezonde levensstijl te creëren en het maximale uit je training te halen, is Wendy degene die je daarbij kan helpen!
js_loader

VOORDELEN VAN SPORTEN BIJ KANKER

Zowel de ziekte kanker, als de behandeling ervan en erna vraagt veel energie van het lichaam. Je bent door vermoeidheid snel geneigd rust te nemen maar uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat sporten en intensief bewegen tijdens chemotherapie juist kunnen helpen tegen vermoeidheid, spier afbraak en conditieverlies. Maar er zijn nog meer voordelen!

Lichaamsbeweging tijdens de behandeling kan zorgen voor een beter effect van de chemotherapie. Dit komt omdat je immuunsysteem verbetert en jij een hoger zuurstofgehalte ontwikkeld. Ook kan het voorkomen dat een tumor bloedvaten gaat aanleggen om meer voeding te krijgen.

  • Behoud van spierkracht en conditie
  • Vermindering van vermoeidheidsklachten en pijntjes
  • Sneller herstel
  • Vermindering van het aantal bijwerkingen
  • Betere kwaliteit van leven en slapen
  • Vermindering van angst, stress en depressieve klachten
  • Toename van zelfvertrouwen en concentratie

WANNEER NIET OF MINDER SPORTEN?

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het veilig is om te sporten tijdens en na je behandeling van chemotherapie. Er is dus geen reden om hier terughoudend in te zijn. Het advies is wel om niet te streng te zijn voor jezelf. Geef duidelijk je grenzen aan en bespreek met mij hoe jij je voelt.
Ook is het belangrijk dat je bij klachten niet over je grenzen heen gaat. Mogelijke klachten kunnen zijn: onregelmatige hartslag, kortademigheid, misselijk en duizelig. Ernstige vermoeidheid is daarentegen geen reden om niet te sporten. Door kracht- en conditietraining kun je de vermoeidheid juist verminderen.

error: Content is protected !!