Personal training

 • Stuur een appje
 • Meld je aan!

WAAROM KIES JIJ VOOR PERSONAL TRAINING?

Lukt het jouw niet om je doelstelling te behalen? Mis je motivatie of sta je stil? Personal Training is de perfecte manier om sneller en gecontroleerd je doelstelling te behalen en te behouden. In mijn praktijk richt ik mij specifiek op vrouwen. Wil jij graag afvallen of fitter worden? Ben je zwanger of net bevallen? Zit je in de overgang of loop je te rommelen met je hormonen? Als vrouwelijke personal trainer kan ik jou daarbij helpen

Een Personal Trainer is niet alleen een trainer maar jouw persoonlijke coach, motivator en mental coach om jouw gewenste resultaat te behalen. Tijdens het Personal Training traject word je optimaal begeleid en krijg je persoonlijke aandacht. De workout wordt op maat gegeven. Je zult dit ervaren als een compleet andere belevenis en je zult moe maar voldaan zijn. Trainen krijgt voor jou een nieuwe andere belevenis!

AFVALLEN ZAANDAM

De meeste mensen doen Personal Training om gewicht kwijt te raken of om hun vet percentage te verlagen. Als Afval coach kan ik jouw optimaal begeleiden om slanker en fitter te worden. Tijdens een Personal Training traject krijg je van mij geen dieet maar een persoonlijk voedingsadvies. Een dieet is niet de juiste manier om af te vallen. Dit kan je nooit je hele leven vol houden en kan een jojo effect veroorzaken waardoor je na verloop van tijd weer gaat aankomen. Een verantwoord voedingspatroon kunnen we niet direct toepassen. Jouw lichaam zal moeten wennen aan andere keuzes van voedingsmiddelen. De veranderingen kan jij volhouden door de afvaltips die ik jou geef.

Ik maak geen gebruik van koolhydraat dieet, eiwit dieet, afslankpillen, maaltijdvervangers of afvallen met shakes. Door verantwoordelijk en gezond te eten zal je in een rustig tempo de kilo’s verliezen. Je kan afvallen zonder sporten, maar door er bij te gaan trainen zal je lichaam strakker worden en houd je geen overtollig huid over. Daarnaast zal sporten het afvallen stimuleren. Afvallen is al moeilijk genoeg en hoef je niet alleen te doen. Kies voor afvallen met begeleiding. Als voedingsadviseur weet ik jouw optimaal te begeleiden op het gebied van gezond en verantwoord af te vallen en wat er af is blijft er ook af! Afvallen zonder dieet is mijn motto. Stap voor stap passen wij jouw voedingspatroon aan naar een gezonde voeding.

Adviesgesprek

Het traject begint met een gratis en vrijblijvend adviesgesprek waar wij een plan van aanpak samenstellen. Hierbij houd ik rekening met jouw dagelijkse leven om een goede periodisering te maken.

Trainingen

Tijdens de eerste training starten we met wegen en meten. Dit herhalen we elke maand. Elke training word een nieuwe belevenis, hou ik rekening met jouw fysieke gesteldheid en verlies ik je geen moment uit het oog.

Persoonlijk trainingsprogramma

Ik maak elke maand een persoonlijk trainingsprogramma voor iedereen die naast de personal training sessies zelfstandig wil gaan trainen. Jij mag er zelf voor kiezen of je thuis of in de sportschool wilt sporten.

Voedingsadvies

Een Personal Training pakket is inclusief voedingsadvies. Voeding is erg belangrijk bij het behalen van jouw gewenste doelstelling. Of dit nu afvallen, aankomen of op gewicht blijven is. Ik zal jouw alle advies geven die je nodig hebt. Lees hier meer over voedingsadvies

Leefstijlcoaching

Als leefstijlcoach helpt ik jou naar een gezonder en positiever leven. Ik leer je hoe je grip kan krijgen op de gewoontes en ga ik je begeleiden naar het maken van je eigen bewuste keuzes waar jij zelf achter staat.

PRE- EN POSTNATALE TRAININGSBEGELEIDING

Wil jij fit en sterk blijven tijdens je zwangerschap of wil je na de bevalling de juiste begeleiding zodat je daarna weer met je reguliere training verder kan? Dan kan ik je als gespecialiseerde pre en postnatale personal trainer helpen! Tijdens de training richten we ons op het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. We werken aandachtig aan de ademhalingstechnieken en ik ga je leren hoe jij je bekkenbodem en buikspieren op de juiste manier moet gaan gebruiken. Je krijg een uitbereide intake zodat ik de trainingen goed op je kan afstemmen.

Mama’s die trainen tijdens de zwangerschap hebben de volgende voordelen:

 • Minder last van pijntjes. Denk aan bekkenpijn, rugpijn, nekpijn en nog 199 andere pijntjes;
 • Ontmoeten hun kindje sneller. Wees gerust, ik heb het niet over vroeggeboorte. De bevalling duurt korter en is vaak minder gecompliceerd;
 • Komen minder aan. En dan heb ik het niet over de overbodige kilo’s van de pizza’s en chocolade;
 • Hebben een beter werkende placenta. Jouw kindje krijg meer vers bloed en voedingsstoffen;
 • Voorkomen van blijvende lichamelijke klachten zoals urineverlies of diastase (afwijking buikspieren);
 • Minder kans op postnatale depressie en stress;
 • Meer uithoudingsvermogen;
 • Na het trainen slaap je beter en dieper.

Lees de Pre- en Postnataal pagina voor meer informatie en neem gerust contact met mij op.

ONCOLOGIE PERSONAL TRAINING

Mensen die fysiek trainen blijken de chemotherapie beter te kunnen verdragen, hebben een kleiner risico op voortijdig stoppen of bijstellen van de chemotherapie, zijn sneller weer aan het werk en hebben minder last van vermoeidheid. Oncologie Personal Training is gericht op verbeteren van spierkracht en uithoudingsvermogen. Tijdens mijn personal training sessies zal ik je volledig begeleiden met trainen en voeding. Voordat wij met trainen kunnen beginnen breng ik eerst je gezondheid in kaart. Ieder persoon is uniek, dus ik stem de personal training sessies specifiek op jouw situatie af.

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat sporten tijdens chemotherapie veel voordelen met zich mee brengen:

 • Minder vermoeidheidsklachten;
 • Gaat afbraak van spieren tegen;
 • Gaat conditieverlies tegen;
 • Sneller herstel van de behandeling;
 • Vermindering van het aantal bijwerkingen;
 • Betere kwaliteit van leven en slapen;
 • Vermindering van angst, stress en depressieve klachten.

MEDISCH FITNESS ZAANDAM

Heb jij last van lichamelijke klachten of ben je net uitbehandeld bij de fysiotherapeut, maar weet jij niet zo goed wat je moet doen om jouw lichaam sterker te krijgen? Voor blessures, chronische- of terug kerende klachten is Medisch Fitness iets voor jou. Ik begeleid jou 1 op 1 via een methodische aanpak zodat ik specifiek op jouw klachten kan richten en jou sterker kan maken. Ook sport gerelateerd kan ik jou verder helpen!

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

voedingsadvies

KRACHTTRAINING

Krachttraining is er in verschillende soorten en maten. Wil je krachttraining voor afvallen, wil je spiermassa vergroten of kracht opbouwen? Als krachttraining coach kan ik jouw daarbij helpen. We kennen 3 soorten krachttrainingen: Kracht uithoudingsvermogen, hypertrofie training en maximale krachttraining. Bij alle soorten behoren andere herhalingen om het beste uit je training te halen.

Veel vrouwen denken dat cardio een must is om af te vallen en dat krachttraining alleen voor mannen is. Dit komt mede doordat er gedacht wordt dat wij als vrouwen dan “te gespierd” worden, maar door de lage testosteron in een vrouwelijk lichaam zal de spiergroei niet aan de buitenkant te zien zijn. Krachttraining stimuleert het afvallen doordat spiermassa er voor zorgt dat de verbranding in rust hoger is.

Tijdens het Personal Training traject maak ik een fitness schema op maat met fitness oefeningen om je spieren optimaal te trainen. Bij krachttraining is voeding erg belangrijk. Energie voor een training met koolhydraten en spieren opbouwen na een training met eiwitten. Soms is aanvulling met sportvoeding zoals proteÏne shakes of weight ganer een advies. Dit is geheel afhankelijk van jouw doelstelling. Deze factoren neem ik mee tijdens het maken van een persoonlijk voedingsadvies.

CONDITIETRAINING

Conditie opbouwen kan je doen door middel van diverse conditie oefeningen. Een conditietrainer is bijvoorbeeld: Crosstrainer, loopband, roeier, fiets en step. Als conditietrainer coach gebruiker ik zelf veel losse materialen om je conditie te verbeteren. Denk aan een speedladder, battle rope of boksen. Op deze manier word je meer uitgedaagd op snelheid en reactievermogen waar een hoge fun factor inzit.

Het is aan te raden om jezelf te laten adviseren en te overwegen om conditie trainen met begeleiding te nemen. Je conditie verbeteren gaat minder snel dan je denkt. Je hebt hier veel wilskracht voor nodig. Naast conditietraining is het erg belangrijk dat je ook je spieren sterker maakt. Denk bijvoorbeeld aan conditietraining voor hardlopen. Het is belangrijk dat je core training doet om je buikspieren en lage rugspieren sterker te maken. Ook krachttraining voor benen is een must. Door verschillende buikspier oefeningen, rugspier oefeningen, beenspier oefeningen en bilspier oefeningen te doen zal je lichaam sterker worden en verbeteren je hardloop prestaties.

Bij het maken van een conditie training op maat kijk ik vooral naar de fysieke gesteldheid. Dit heeft onder andere te maken met doelstelling, leeftijd, bewegingsbeperking en medische indicaties. Ik verzorg conditietraining in Zaandam en omstreken. Naast binnen trainingen zijn ook buiten trainingen mogelijk. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Manon SchotmanManon Schotman
09:43 16 Sep 23
Ik ben na mijn zwangerschap 10 kilo afgevallen met behulp van de online personal training die ik gedaan met Wendy. De intake ging per telefoon en verder hadden we voornamelijk contact per mail. Ook stelde ze sportschema’s op en hielp me met het kiezen van gezonde voeding. Het was precies de stok achter de deur die ik nodig had, zonder honderden euro’s per maand uit te geven aan een live personal trainer. Ze gaf me waardevolle tips en adviezen en had ook door wanneer het even niet ging en ik gas terug moest nemen. Haar subtiele communicatie helpen je zonder de moed te verliezen en dat is erg waardevol voor me geweest.
Thalia van DolderThalia van Dolder
20:14 18 Jul 23
Op mijn 64e ben ik begonnen met personal training bij Wendy.De trainingen zijn nooit saai,maar afwisselend en leuk, en Wendy heeft mij weten te motiveren en geholpen gezond te eten.Mijn conditie is nu veel beter, mijn spieren zijn sterker geworden en ik ben 15 kilo lichter.Ik ben erg blij met Wendy, en raad haar zeker aan!
Ilse van stijnIlse van stijn
11:34 25 May 22
Sinds week 12 van mijn zwangerschap train ik met Wendy. Beste investering die je jezelf als zwangere vrouw kan doen! Wendy heeft veel kennis over het lichaam van de zwangere vrouw en weet precies wat je nog wel en niet mag doen. Ook qua voeding.Tijdens het trainen houdt ze je continu in de gaten of je lichaamshouding goed is. Daarnaast voelt ze precies aan wanneer ze je net even wat meer kan pushen of juist wanneer je beter iets rustiger aan kan doen.Ik ben op dit moment 30 weken zwanger, train nog steeds met Wendy en voel me fitter dan ooit. Na mijn bevalling ga ik zeker weer met Wendy trainen om aan m’n herstel te werken.
Anne MeystAnne Meyst
08:04 15 Apr 22
Wendy is te gek. Met haar hulp ben ik in 6 maanden op streefgewicht gekomen na mijn zwangerschap (er moest nog zo’n 6 kilo af) en veel fitter geworden. Ze weet wat ze doet, biedt veel afwisseling zodat sporten leuk is (en blijft, ook nu ik het verder zonder haar doe), heeft me uitgedaagd en ze is ook nog eens heel gezellig. Ik raad haar absoluut aan!
noor noornoor noor
09:40 18 Dec 21
Top personal trainer. Ik begrijp nu eindelijk wat krachttraining echt is. Wendy is n kei in weten wanneer je meer kan en waar t genoeg is. #supertevreden.
Tamara SmitTamara Smit
12:16 26 Feb 17
Echt een aanrader om personal training te gaan volgen bij Wendy! Ik heb in een korte tijd al ontzettend veel geleerd en vooral resultaat behaald. Wendy geeft goede voedingsadviezen, trainingsschema' s op maat en tijdens de trainingssessies zorgt zij ervoor dat je echt het uiterste uit jezelf haalt! Een hele goede keuze om met Wendy te gaan trainen want ik voel me beter dan ooit en haar adviezen hebben voor mij echt mijn ogen geopend. Wendy is altijd bereikbaar en staat voor je klaar. Om weer lekkerder in je vel te zitten, een gezonde levensstijl te creëren en het maximale uit je training te halen, is Wendy degene die je daarbij kan helpen!
js_loader

KOSTEN PERSONAL TRAINING

Ik bied diverse mogelijkheden tot Personal Training zodat we een plan op maat kunnen samenstellen dat binnen jouw budget past. Het juiste personal training pakket kiezen heeft met een aantal factoren te maken. Het pakket en de tarieven kunnen we bespreken in een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.Wil je liever online coaching? Dan heb ik ook de mogelijkheid om online personal training te volgen.

error: Content is protected !!