Couscous salade avocado tomaat
Dit is 1 van de salades die ik altijd maak en mee neem als ik cursus heb of een lange dag weg ben. Het is makkelijk en snel te bereiden en een feestje om te eten!
Ingrediënten:
- Couscous 200 gram
- 4 tomaten
- 75 gram rucola
- 3 bosuien
- 1 avocado
- 3 el pijnboompitjes
- Olijfolie
- Halve citroen
- Peper en zout naar keuze
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereid de couscous volgens de verpakking.
Roer de couscous los en laat het afkoelen
Halveer de tomaat en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes en scheur de rucola in grove stukken.
Halveer de avocado, verwijder de pit met een lepel en snijd de avocado in blokjes.
Doe alles in een grote kom en voeg de couscous en pijnboompitjes toe.
Roer alles goed door elkaar heen.
Tijdens het roeren voeg je 2 a 3 eetlepels olijfolie toe, peper en zout naar smaak en halveer je de citroen en pers je deze uit.
Tip: Voeg de avocado toe als je het gerecht gaat eten. Anders verkleurd hij snel. Eventueel de pit in de salade laten als je hem mee neemt