Poke bowl
Eén van de vele variaties op een poke bowl. Dit zijn groentes die ik lekker vind, maar je kan eindeloos variëren met bijvoorbeeld zeewier en wortel sliertjes
Ingrediënten voor 2 persoon:
- Zilvervliesrijst 150-200 gram
- Zalmfilet
- Bosui
- Komkommer
- Sojabonen
- Sesamzaadjes
- Sesamolie
- Sojasaus
- Limoen
Bereidingstijd: 15 minuten
Bereid de zilvervliesrijst en bak de zalm zoals op de verpakking beschreven.
Snijd ondertussen de bosui in plakjes. Halveer de komkommer, maak plakken met een kaasschaaf en rol deze op. Haal de sojabonen uit de koelkast zodat ze niet te koud zijn tijdens het eten.
Dressing: Doe in een apart bakje een schuitje sojasaus, sesamolie en pers een halve limoen uit.
Voeg de uitgelekte zilvervlies rijst op een bord, maak plakjes van de zalm en bedek de rijst met de sojabonen, komkommer en bosui. Voeg een klein beetje dressing toe en maak af met wat sesamzaadjes