Testimonial van Maria

  • Stuur een appje
  • Meld je aan!
Naar overzicht

Testimonial van Maria

Testimonial van Maria bij Personal Trainer Wendy Schaar

Wendy heeft een prettig manier om je te pushen waarbij ze er zeker voor zorgt dat je je grenzen opzoekt, maar zonder je het gevoel te geven dat je in een bootcamp bent beland.

aria-profiel-foto-2-e1604921806567

Doel: Afvallen, in beweging zijn en een gezonde leefstijl
Resultaat: 14.3 kg afgevallen | 10.3% minder vet

Na jarenlang te hebben geworsteld met mijn gewicht, van extreem ondergewicht naar serieus overgewicht, kwam er vorig jaar een moment dat de knop eindelijk om ging en ik gemotiveerd genoeg was om serieuze stappen te nemen om hier op een verantwoorde wijze iets aan te willen gaan doen. De ervaring had mij geleerd dat ik het in mijn eentje niet zou redden en dat ik hierbij begeleiding nodig had, waarbij niet alleen mijn voedingspatroon zou worden aangepakt, maar ook mijn gebrek aan beweging. De keuze voor personal training was dan ook snel gemaakt.

In de maanden daarvoor had ik de website van Wendy al meerdere malen bezocht, maar kon ik de moed niet vinden om die eerste e-mail te sturen. Tot ik voor de zoveelste keer voor de spiegel stond en me helemaal niet prettig voelde bij wat ik zag….de knop ging om. Ik heb direct m’n laptop opgestart en Wendy een mail gestuurd. Ik kreeg al snel een reactie en we hebben een afspraak gemaakt voor een intake. Dit gesprek verliep vanaf het eerste moment zo ontzettend prettig dat ik daar ter plekke het contract heb getekend om 2 keer per week bij Wendy te gaan trainen. Direct bij thuiskomst heb ik mijn hele voorraadkast geleegd en 3 boodschappentassen met “ongezonde” producten weggegeven…..met de motivatie zat het blijkbaar wel goed.

Toen de eerste training. Hoewel dit in eerste instantie wat onwennig voelde, helemaal omdat ik er toen pas achter kwam hoe slecht mijn conditie was, wist Wendy me al snel op mijn gemak te stellen. In de weken erna ging mijn conditie met sprongen vooruit en begon ik ook al snel de eerste resultaten te zien. Niet alleen in gewicht, maar vooral ook in spierkracht. Tijdens de trainingen heeft Wendy een hele prettig manier om je te pushen waarbij ze er zeker voor zorgt dat je je grenzen opzoekt, maar zonder je het gevoel te geven dat je in een bootcamp bent beland. Daarnaast is geen enkele training hetzelfde en weet Wendy keer op keer nieuwe en uitdagende oefeningen te bedenken, waardoor de trainingen nooit saai worden.

Tijdens de rustmomenten is er altijd even tijd om gezellig te kletsen, iets wat ik heel erg prettig vind. Daarnaast besteed Wendy ook veel aandacht aan de juiste uitvoering van de oefeningen, waarbij ze ervoor zorgt dat je gebruik maakt van de juiste techniek en dus de juiste spieren aanspreekt. Dit heeft er bij mij ook voor gezorgd dat ik na een aantal maanden genoeg vertrouwen had om naast de twee trainingen met Wendy ook nog één keer per week zelf te trainen. Hiervoor krijg ik elke zes weken een nieuw trainingsschema van Wendy dat ik prima zelfstandig kan afwerken.

Naast de trainingen besteed Wendy ook aandacht aan je voeding. Hiervoor krijg je een handige app tot je beschikking waarin je je voeding kunt bijhouden zodat je zeker weet dat je van alles genoeg binnenkrijgt en Wendy je, indien nodig, kan bijsturen. Ook heeft Wendy een aantal heerlijke en makkelijke recepten op haar website die je kunnen helpen om wat meer variatie aan te brengen in je voeding.

Inmiddels ben ik een jaar aan het trainen en ben ik 15 kg kwijtgeraakt en ben ik van kledingmaat 46 naar 38/40 gegaan, met als bonus dat mijn lichaam ook zichtbaar steeds gespierder wordt. Maar buiten de getallen op de weegschaal voel ik me ook geweldig, ik zit veel lekkerder in mijn vel en voel me fit.

Wat tot nog toe niemand was gelukt heeft Wendy wel voor elkaar gekregen: mij te motiveren om te sporten en gezond te eten, kortom mijn hele levensstijl te veranderen……..en dit nog geweldig te vinden ook! Met dank aan Wendy voel ik me inmiddels als een vis in het water in een sportschool en hoewel ik voorlopig ook nog bij Wendy blijf trainen (ik leer nog veel te veel en vind het nog veel te gezellig) weet ik dat ik de motivatie om te sporten en gezond te leven inmiddels ook geheel uit mezelf zou kunnen halen.

Maria

Naar overzicht
error: Content is protected !!