Testimonial van Sennur
Testimonial van Sennur
4 augustus 2018
Testimonial van Naomi
Testimonial van Naomi
1 september 2018
Bestaat suikervrije voeding?

Bestaat suikervrije voeding?

Suikervrije voeding is een term waar de laatste paar jaar veel misbruikt van wordt gemaakt. Wat wij niet weten, is dat producten nooit geheel suikervrij zijn. Door deze claim krijgen wij veel vragen op ons bordje. Wanneer is iets suikervrij? Waarom is suikervrij gezond? Bestaat suikervrij voedsel? Zijn suikers nou echt zo slecht? Mag je nooit meer suiker eten?

Suikervrije voeding

Wat wordt er bedoeld met suikervrij? Op een simpele manier gezegd: Suikervrij betekend ‘’geen toegevoegde suikers’’. Dit houdt in dat in een product (die suikervrij word genoemd) niet meer dan 0.5 gr per 100 gr aan suiker bevat en dat er geen gebruik word gemaakt van monosachariden en disachariden waardoor het product alleen natuurlijke suikers bevat. Dit zijn ook wel de glucose en fructose suikervormen.

Conclusie: Er zit nog steeds suiker in je voedsel.

Waarom is suikervrij gezond?

Het is nu wel duidelijk dat suikervrije voeding onmogelijk is, maar voeding zonder toegevoegde suikers is gangbaar. Maar waarom is suikervrij gezond? Te veel suiker kan er gemakkelijk insluipen. Te veel suiker is slecht voor je lichaam, dit geld ook voor de vruchtensuiker in fruit. Alle soorten een suiker wat je te veel binnen krijgt word opgeslagen als vet en dat willen we natuurlijk niet.

Mag je dan helemaal geen suiker eten?

Natuurlijk wel! Zonder suiker kun je niet meer eten. Waar het woord TE voor staat is niet gezond. Let dus op met maten.
Het is verstandig om je voeding bij te houden om in te zien wat je eet elke dag en hoeveel suiker je binnen krijgt. Door je voeding te noteren word je bewust van wat er daadwerkelijk in je voeding zit en of je ergens betere keuzes voor kunt maken.

Tegenwoordig word het je gemakkelijk gemaakt met het downloaden van een app zodat je zelf geen rekenmachine nodig hebt. Via mijn Online Personal Training programma krijg je een account in de Virtuagym app zodat ik je kan ondersteunen met je voeding en trainingen. Kijk voor meer informatie op de Online Personal Training pagina

 

Wendy Schaar Personal Training

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?