Kippensoep
In de winter vind ik het heerlijk om een warme kop soep te eten. Dan hoef je mij niet wakker te maken voor snert, maar kippensoep of tomatensoep vind ik heerlijk.
Ingrediënten voor 2 persoon:
- 1,5 liter water
- Kippenbouillon blokje
- 3 grote kippenpoten
- Groentepakket voor soep
- Honing kippensoep kruiden
- Handje vermicelli
Bereidingstijd: 90 minuten
Voeg 1,5 water, het bouillon blokje en de kippenpoten in de pan. Laat het voor 60 minuten staan op laag vuur. Het mag niet koken.
Na een uur haal je de kippenpoten er uit. Laat ze afkoelen
Voeg ondertussen de soepgroente, kruiden en vermicelli toe aan het gerecht en laat het zachtjes koken voor +- 30 minuten.
Wanneer de kippenpoten voldoende afgekoeld zijn haal je het vel van de poten af en pluk je de stukjes kip van het pot.
Doe de kip bij de soep, even roeren en eten maar.
Eetsmakelijk!