Pasta met gehakt en groente
Een oud recept van mijn vader waar ik mijn eigen draai aan heb gegeven.
Ingrediënten:
- Volkoren pasta 300 gram
- Mager rundergehakt 300 gram
- Verse gehakt kruiden (bijv. tl van: nootmuskaat, paprikapoeder, kruidnagel)
- Teentje knoflook
- Ui
- Rode paprika
- Courgette
- Champignons
- Tomatensaus
- Italiaanse kruiden
- Peper en zout naar keuze
- Geraspte kaas
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereid de pasta zoals op de verpakking omschreven.
Kruid de gehakt naar wens.
TIP Doe dit een uur eerder zodat de kruiden goed kunnen intrekken
Snipper de ui, pers de knoflook en voeg dit aan de gehakt toe.
Doe de gehakt in een wok pan. Olie is niet nodig omdat de gehakt van zichzelf al vet is. Merk je toch dat het wat vast plakt? Doe dan een klein beetje olijfolie er bij.
Laat de gehakt op laag vuur garen en snijd ondertussen de paprika, courgette en champignons in blokjes.
TIP Geen zin om te snijden? Koop dan een kant en klaar groente pakket
Voeg de gesneden groente toe en laat deze op hoog vuur 5 minuten mee bakken.
Voeg +- een half pakje tomatensaus toe en voeg zelf Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak toe aan de saus.
Maak de pasta af met wat geraspte kaas