Risotto tonijn
We weten dat risotto niet de gezondste rijst soort is, maar des ondanks raad ik dit heerlijke gerecht aan om af en toe te maken en volledig van te genieten.
Vaak word er bij het maken van risotto gedacht ‘’te veel werk en kost te veel tijd’’. Als er één iemand niet houd van lang in de keuken staan ben ik het wel en ik kan je beloven dat binnen 30 minuten dit gerecht op tafel staat.
Ingrediënten:
- Risotto rijst 300 gram
- Olijfolie 3 eetlepels
- Ui
- Teentje knoflook
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 1 blikje tomatenpuree
- 600 ml groente bouillon
- 3 kleuren paprika’s
- 2 blikjes tonijn in water
- Peper en zout naar smaak
Bereidingstijd: 30 minuten
Calorieën: 475 kcal
Verhit 2 eetlepels olijfolie in de braadpan en voeg de ui en knoflook toe. Laat dit 2 minuten fruiten.
Voeg de risotto rijst, kruiden en tomatenpuree toe en roer goed door. Laat het vuur laag staan!
Schenk telkens wat bouillon bij tot de rijst het heeft opgenomen en schenk opnieuw bij. Met ongeveer 20 minuten is alle bouillon op en de risotto klaar.
Tijdens het maken van de risotto snijd je de paprika in blokjes. Verhit een koekenpan met olijfolie en bak de paprika in 3 minuten gaar. Voeg in de laatste minuut de tonijn toe en zet het vuur uit. Zodra de risotto klaar is voeg je de paprika en de tonijn bij de risotto. Voeg wat peper en zout toe en roer het geheel goed door elkaar.
Eetsmakelijk!