Tomatensoep
Heerlijke verse tomatensoep
Ingrediënten:
- 1,5 liter water
- Groentebouillon blokje
- 6 romatomaten
- Verse soepgroenten mix
- Vermicelli
- Mager rundergehakt 300 gram
- 1 ei
- Gekruid paneermeel
Bereidingstijd: +-40 minuten
Snijd een X bovenop de tomaten en leg ze in 1,5 liter water. Laat de tomaten +-20 minuten op laag vuur koken.
Mix de gehakt, ei en +- 3 el paneermeel door elkaar en rol kleine balletjes terwijl de tomaten gaar worden.
Zodra je ziet dat het vel van de tomaat los laat, vis je de tomaten uit de pan en spoel je ze direct af met koud water.
Voeg het bouillonblokje toe aan het water en laat het vuur laag staan. Ontvel de tomaten, verwijder de kern en snijd de tomaten in kleine stukjes.
Voeg de tomaten, soepgroente, vermicelli en gehaktballetjes bij het water en laat het +- 15 minuten zachtjes koken.