Gemarineerde pangasiusfilet
Soms heb je van die momenten dat je altijd maar op dezelfde manier je vis klaar maakt en dat het je neus uitkomt. Ja dat was ik deze week, dus ging ik opzoek naar nieuwe kruiden en dit is een absolute aanrader!
Ingrediënten voor 2 persoon:
- 300 gram pangasiusfilet
- Halve citroen
- 2 el kraanwater
- 2 teentjes knoflook
- Verse peterselie
- Halve el paprikapoeder
- Halve el gemalen komijn
- Halve tl sambal
- Olijfolie
- Tarwebloem
Bereidingstijd: 20 minuten bereiden 30 minuten wachten
Pers de citroen in een kleine kom en voeg 2 el water toe.
Pers de knoflook en snijd de peterselie. Voeg ze samen met de paprikapoeder, komijn, sambal en een el olijfolie toe. Roer goed door en verdeel de marinade over de vis. Laat de marinade minimaal 30 minuten intrekken.
Dep de vis droog. Bestrooi een bord met tarwebloem en haal de vis door de bloem heen.
Verhit een pan met een el olijfolie en bak de vis in 4 à 6 minuten gaar.