Wraps
Zoals ik ze uitspreek ‘’vraps’’, waar menig persoon aan irriteert. Des te leuker 😀 haha
Ingrediënten:
- Volkoren of meergranen wraps
- Mager rundergehakt, kipfilet of vis zoals tonijn in blik.
- Ui
- Knoflook teentje
- 3 soorten paprika’s
- Mais
- Olijfolie
- Kruiden voor in de wraps. En voor de echte koks natuurlijker kruiden uit eigen kastje!
- Peper en zout naar keuze
Bereidingstijd: 10 minuten en 10 minuten in de oven
Verwarm de oven op 175 graden voor.
Versnipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Ik heb deze wraps gemaakt met gehakt, dus bereid ik het gehakt zonder olijfolie in de wok. Voeg de ui, knoflook en kruiden naar wens toe. Laat het op gemiddeld vuur rul bakken
Maak ondertussen de paprika’s schoon, snijd ze in blokjes en laat de mais uitlekken.
Voeg de groenten toe aan het gerecht en bak 5 minuten mee.30
Vul de wraps met de inhoud van de pan. Rol ze op en zet ze eventueel vast met een sateprikker. Leg ze in een ingevette ovenschaal, voeg naar wens geraspte kaas over de wraps heen en laat de wraps 10 minuten in de oven krokant worden.
Tip. Maak wat guacamole voor bij de wraps
- 3 eetrijpe avocado’s
- Sjalotje
- Knoflookteentje
- 4 snoeptomaatjes
- Limoen
Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit met een lepel. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe het in een kom. Prak de avocado tot er bijna geen brokjes meer zijn.
Snijd de limoen doormidden en pers de helft uit door de avocado.
Snijd de sjalot en knoflook fijn en halveer de tomaatjes.
Roer alles door de avocado heen en maak op smaak met peper en zout.