Vegetarische pasta
Zelf ben ik geen vegetariër, al ben ik wel van mening dat af en toe geen vlees eten goed voor ons is. Tel alle vleesproducten maar eens op en ga dan na hoeveel gram je per dag eet. Tijdens de lunch, avondeten, wellicht ontbijt of tussendoor ook nog iets van vleeswaren? Het is al snel meer dan je denkt.
Dit gerecht heb ik dan ook over genomen van een vegetarische vriendin. Het is simpel en zo lekker! Ik ga vaker bij haar aankloppen voor nieuwe ideeën!
Ingrediënten:
- Volkoren pasta
- 2 courgette
- Cherry tomaatjes
- Sjalotjes +- 4 stuks
- Olijfolie
- Balsamicoazijn
- Parmezaanse kaas
- Peper en zout naar keuze
Bereidingstijd: 15 minuten en 30 minuten in de oven
Verwarm de oven op 220 graden voor.
Pak een ovenschaal en doe een flinke scheut olijfolie in de schaal.
Snijd de courgette in blokjes, halveer de sjalotjes en voeg samen met de cherrytomaatjes alles in de ovenschaal.
Laat de groente 30 minuten op 220 graden in de oven staan. Schud op de helft van de tijd de groente even om.
Kwartier voor tijd bereid je de pasta voor zoals op de verpakking omschreven en maak je ondertussen de dressing.
Voeg, in een klein kommetje, een flinke schuit olijfolie en balsamicoazijn samen, voeg wat peper en eventueel zout toe en roer het geheel door elkaar heen.
Serveer alles apart en bedek je gerecht als laatste met een beetje Parmezaanse kaas.