Testimonial van Naomi
Testimonial van Naomi
1 september 2018
Testimonial van Monica
Testimonial van Monica
6 oktober 2018

Portie controle zonder alles te wegen? Dat kan!

Regelmatig hoor ik mijn klanten zeggen ‘’ik heb geen weegschaal om mijn porties af te wegen’’ of ‘’ik heb geen zin om steeds alles af te moeten wegen’’. Herkenbaar?
Er is een andere optie om te weten of je voldoende eet!

Weeg jij je eten?

Ik woog nooit mijn eten tot dat ik als Personal Trainer ging werken en veel bewuster met voeding om ging. Ondertussen is het een gewoonte voor mij om alles af te weten. Zo weet ik zeker dat ik nooit te veel kook voor zijn tweeën, maar voor veel mensen is het een gedoe. Zeker in het begin, wanneer je de stap hebt gezet om een gezonde leefstijl te gaan leiden, moet je aan alle veranderingen wennen. Je gaat naar de sportschool, doet op een andere manier boodschappen, zoekt naar gezonde recepten voor meer variatie in je voeding en begint met het bijhouden van je voeding in een app. En dan ook nog alles wegen? ‘’Ja dag’’ zeggen de meeste! Maar het kan anders!

Hoe houd jij je porties onder controle?

Er bestaat een simpele manier om de controle te houden over je porties.
Hoe? Met je handen!

In onderstaande plaatje kun je zien wat ik bedoel

Voorbeeld: voor iedere maaltijd eet ik twee handpalmen van een eiwitbron zoals kip, witte vis, vlees of vegetarisch. Bij vette vis eet ik één handpalm. Daarbij eet ik één vuist vaste groenten of twee handen salade / bladgroente, twee handjes koolhydraten en een duim vet. Het is belangrijk om hierin consistent te blijven.

Zijn er producten waar jij snel onbewust te veel van kan eten? Probeer deze voedingsmiddelen dan wel af te wegen. Denk hierbij aan noten, sausjes, dressing en oliën.

Ik wil afvallen, hoe gebruik ik deze methode?

Dit is uitproberen, maar een goede richtlijn is om altijd genoeg eiwitten en groenten te eten. Kies voor twee handpalmen eiwitten, een vuist voor vaste groenten, twee handjes koolhydraten en een duim voor vetten.
Ik adviseer je om die hele duim vet altijd te consumeren omdat vetten je ook helpen bij gewichtsverlies.

Ongemerkt controle houden

Deze methode is super handig als je veel onderweg bent of bij familie gaat eten. Je hebt in principe altijd de controle en bent niet afhankelijk van een weegschaal. Je voorkomt hiermee eventuele opmerkingen van anderen die het raar vinden dat je je eten wilt afwegen. Zo kan je ongemerkt toch controle behouden en behoud jij je positieve mindset!

Nog een mooi voorbeeld voor je porties. Succes met afmeten!

Wil jij begeleiding bij jou voedingskeuzes? Neem dan contact met mij op.

 

Wendy Schaar Personal Training

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?