Chili con carne
Een gezond en smaakvol gerecht!
Ingrediënten:
- Zilvervliesrijst 200 gram
- Mager rundergehakt 300 gram
- 2 el Mexicaanse bonenkruiden
- Ui
- Knoflook teentje
- Rode paprika
- Kidneybonen
- Tomaten blokjes
- Olijfolie
- Peper en zout naar keuze
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereid de rijst zoals op de verpakking omschreven.
Snipper de ui en pers de knoflook.
Voeg een klein scheutje olijfolie in de pan en laat de ui en knoflook licht bruin worden. Voeg de gehakt en de Mexicaanse kruidenbonen toe en bak dit in 5 minuten rul om gemiddeld vuur.
Snijd ondertussen de paprika en voeg deze toe aan het gerecht. Bak de paprika 2 minuten op hoog vuur mee.
Doe de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromens water en laat het uitlekken. Voeg de bonen en tomatenblokjes toe aan de gehakt en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met peper.
Serveer de rijst en bonen mix apart op tafel.
Tip. Ook lekker in een volkoren wrap.