Pasta tonijn uit de oven
Één van mijn favorieten recepten! Zoals je nu ondertussen wel gemerkt hebt ben ik gek op pasta en gek op tonijn! Ondertussen heb ik al aardig wat variaties gecreëerd.
Ingrediënten voor 3 a 4 personen:
- Volkoren pasta 250 gram
- 2 blikjes tonijn in water
- 2 uien
- Knoflook teentje
- 2 rode paprika’s
- Tomaten blokjes 400 gram
- Mozzarella
- Olijfolie
- Italiaanse kruiden
- Peper en zout naar keuze
Bereidingstijd: 20 minuten en 10 minuten in de oven
Verwarm de oven op 175 graden voor.
Bereid de pasta zoals op de verpakking omschreven. Tip: Kook de pasta maximaal 5 minuten zodat hij tijdens het serveren nog een lekkere bite heeft.
Snipper de ui, pers de knoflook, maak de paprika schoon en snijd de paprika in blokjes.
Verwarm de wok met olijfolie en bak de groente 5 minuten. Voeg de tonijn, tomatenblokjes, Italiaanse kruiden en peper toe en laat het geheel ca. 5 minuten koken.
Meng de pasta door het gerecht en voeg het in de ovenschaal.
Snijd de mozzarella in dunne plakken en bedek de pasta.
Zet de ovenschaal 10 minuten op 175 graden in de oven tot de mozzarella is gesmolten.