Pasta met aubergine
Als je van aubergine houd is dit absoluut een aanrader. Het is een vegetarische pasta, maar zelf vind ik hem ook erg lekker met tonijn of kipfilet
Ingrediënten:
- 300 gram volkoren pasta
- ui
- 2 knoflook teentjes
- 2 aubergines
- olijfolie
- 400 gr tomatenblokjes
- 2 tl paprika poeder
- 1 tl kaneel
- peper en zout
- * 2 blikje tonijn in water of 300 gr kipfilet
Bereidingstijd: 30 minuten
Calorieën: 360 kcal vegetarisch
Bereid de pasta zoals op de verpakking omschreven.
Versnipper de ui en knoflook en snijd de aubergine in blokjes.
Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui en knoflook. Bak de aubergine blokjes 5 minuten mee.
Doe de tomatenblokjes in de pan en roer de kaneel en paprikapoeder door het gerecht. Voeg peper en zout toe naar smaak.
*Voeg het uitgelekte blikje tonijn toe aan het gerecht of bak kipfilet in een aparte pan en voeg deze toe zodra het gaar is.
Laat het 15 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan. Roer regelmatig door. Voeg eventueel een scheutje water toe als er te veel vocht verdampt.