zwangerschap seks
Seks tijdens en na de zwangerschap
10 april 2021
personal training zaandam
Testimonial van Mark
24 april 2021
meal prep

Meal preppen

Wat is meal preppen?

Meal preppen betekend, je maaltijd van te voren bereiden. Dit is een manier om een gezonde avondmaal te maken wanneer je er door de weeks geen tijd voor hebt. Natuurlijk kun je ook meal preppen voor je ontbijt, lunch en tussendoortjes. Je kunt 1 of 2 dagen per week kiezen om meerdere (avond) maaltijden te maken.

Voordelen van meal preppen

Meal preppen kan veel voordelen geven, maar het voornaamste is wel dat je gezonder gaat eten. Je maakt daadwerkelijk tijd om bijvoorbeeld op zondag alle gezonde producten in huis te halen en je maaltijden te bereiden. De verleiding naar slecht eten na een drukke werkdag word een stuk kleiner.

Planning

Planning is the key tot succes. Het kost even wat discipline, maar je gaat er echt profijt van hebben. Bekijk hoe je week er uit komt te zien en hoever vooruit je wilt koken. Vergeet niet dat als je langer dan 2 a 3 dagen vooruit kookt dat je het in de vriezer moet bewaren.

Wanneer jij je planning hebt gemaakt, is het tijd om recepten te bedenken en je boodschappenlijstje te maken. Wil je een maaltijd meerdere keren eten, dus maak je een groot portie? Of wil je elke dag iets anders? Je kunt dit zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt, maar door simpel te beginnen word de drempel een stuk kleiner. Probeer zoveel mogelijk te combineren zodat je niet een hele dag in de keuken staat. Zo kun je heel makkelijker een pasta of rijstgerecht maken voor 3 dagen en andere ingrediënten gebruiken. Denk aan: Pasta pollo pesto en Pasta bolognese.

Vergeet niet dat je voldoende bakjes nodig hebt waar jou porties in bewaard kunnen blijven. Na het bereiden van het gerecht moet het binnen een uur de koelkast of vriezer in. Mocht je het gerecht willen invriezen, let dan wel op dat het bakje geschikt is voor de vriezer.

Meal preppen neemt veel ruimte in beslag in je koelkast en vriezer. Het makkelijkste is om alles te labelen zodat jij je nooit vergist.

Niet alleen avondeten

Ik schreef al dat meal preppen niet alleen voor het avondeten is. Ook je ontbijt, lunch en tussendoortjes kunnen mee tellen. Zo kun je langer in bed blijven liggen en weet je zeker dat je alle gezonde producten klaar hebt staan voor de volgende dag.

Verpak alles apart van elkaar zodat het niet klef word. Zet ’s avonds je bakje kwark, een zakje havermout en een stuk gesneden fruit klaar. Leg je rijstwafels in een bakje, was en snijd de groente en doe je vleeswaren apart. Op deze manier hoef je alleen nog alles mee te nemen en op te eten.

Doe wat voor jou werkt

De een vind het fijn om voeding een week vooruit te bereiden waardoor er gerechten in de vriezer moeten liggen omdat je bereid voedsel maximaal 3 dagen in de koelkast kunt bewaren.
Een ander vind eten uit de vriezer niet lekker en bereid dus voor maximaal 3 dagen eten. Hierdoor kun je het bereide voedsel in de koelkast bewaren en blijft de smaak behoud beter.
En er zijn ook voldoende mensen die liever alles vers maken en op de dag zelf alles bereiden
Doe dus wat voor jou werkt! Test het uit en kijk wat bij je past.

 

Wendy Schaar Personal Training

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?